Het leven in Huaraz - Reisverslag uit Huaraz, Peru van Henk en Mieke Lover - WaarBenJij.nu Het leven in Huaraz - Reisverslag uit Huaraz, Peru van Henk en Mieke Lover - WaarBenJij.nu

Het leven in Huaraz

Door: henkenmiekenaarperu

Blijf op de hoogte en volg Henk en Mieke

09 November 2011 | Peru, Huaraz

Hallo allemaal,

Hier volgt weer een nieuw verslag. Eerst willen we even wat recht zetten over de busreis. Er waren wel degelijk twee chauffeurs.Het is gewoon een heel goede busonderneming. Onderweg werden zelfs gevolg op de computer.
Aan de hoogte waren we snel gewend. De hoofdpijn was snel over. We moeten elke dag wel heeeel veel water drinken en vooral rustig aandoen want we zijn wel snel buiten adem.
We worden elke dag gewekt om 06.00 uur door de hanen. Het is een zeer sfeervol hostel en we genieten nog elke dag van een heerlijk ontbijt met prachtig uitzicht over de bergen en ook van de warme douche. Dat gaat straks wel anders worden als we verhuizen naar het vrijwilligershuis.
's Morgens is het gauw 25 graden. De zon is heel scherp dus flink smeren en niet langer dan een kwartiertje in de zon zitten. Ethel, onze Spaanse lerares heeft ons winkeltjes, bakkertjes en restaurantje laten zien waar we het beste heen kunnen gaan. De stad is niet mooi. De meeste huizen zijn niet afgemaakt en er is veel armoede maar de ligging van de stad is schitterend omgeven door de prachtige bergen. De mensen zijn heel vriendelijk. De meeste vrouwen lopen in traditionele kleding en hebben een heel getaande huid.Ze dragen heel veel in doeken op hun rug. Hun spullen die ze op de markt willen verkopen, hout, kruiden ed. Ze dragen ook heel vaak hun kindje, in zo'n prachtig gekleurde doek op hun rug. Het is heel grappig om te zien hoe ze dat kindje op hun rug krijgen.De kindertjes (Indra) zijn om op te vreten, zo mooi.Uiteindelijk belandden we in het restaurant van Chris en daar hebben we heel gezellig gegeten met Ethel, een Nederlander Dirk die hier in de stroopwafels zit en met drie Belgen. De voertaal was Spaans, Engels en een beetje Nederlands.
De volgende dag hebben we Leontine, ontmoet, de coordinatrice van Stichting Wees Kind. Zij heeft ons ook rondgeleid en heel veel verteld over de Huaraz, de projecten en de Peruanen. 's Middags regende en onweerde het flink waardoor het internet uitviel maar dat schijnt hier heel normaal te zijn.
Zondag werden we om 14.00 uur uitgenodigd door Leontine voor een welkomstetentje in het vrijwilligershuis, waarheen we volgende week verhuizen. Het was een warm welkom. Dat zal ik ook nog even vertellen.Het begroeten en afscheid nemen bestaat uit een kus op je wang en een innige omhelzing, ook als je de persoon nog niet kent. We hebben al heel wat omhelzingen gehad. Een van de meiden van het kindertehuis, die leert voor kokkin had voor ons allemaal heerlijk gekookt. Er waren nog een paar meiden uit het kindertehuis die inmiddels studeren en Suzanna, een vrouw van 49 die hier ook samen met haar dochtertje woont. Zij wonen inmiddels weer bij hun ouders maar komen nog regelmatig in het vrijwilligershuis.
Het was een heel gezellige middag.
Zondagavond moesten we voor het eerst de wekker zetten op 07.45. We waren om 07.00 uur al wakker van de hanen en honden.
Van 09.00 tot 11.00 hadden we onze eerste Spaanse les. Het begon makkelijk. Hierna hebben we lekker op ons dakterras in de zon gezeten met prachtig uitzicht op de bergen.
's Middag voor ongeveer € 2,50 een heerlijk dagmenu gegeten, huiswerk gemaakt en daarna naar de markt.
Je kunt je ogen niet geloven wat je daar ziet. Alle verkopers zitten op de grond, de meesten in traditionele kleding. Ze verkopen werkelijk alles, van fruit tot kasten en van kippen tot kruiden en gereedschap en alles wat je maar bedenken kunt. Deze markt is elke dag. Het is heel druk met mensen, bakfietsen, taxi's en tuk tuks. Ik denk dat wij de enige toeristen waren maar we werden niet raar aangekeken en de mensen zijn totaal niet opdringerig.
's Avonds krijgen we van 19.00 tot 20.00 ook les en daarna gaan we lekker met een wijntje (ja Els een heel lekker Chileens wijntje) bij de open haard zitten en daar ontmoeten we dan allemaal Amerikanen, Belgen, Zwitsers, Engelsen en Italianen. Die maken hier allemaal trekkings en zo horen we heel veel verhalen.
Dinsdag werd de les opeens een stukje zwaarder omdat Ethel toch wel in de gaten had dat we al wat les hadden gehad.
Voor jullie weer genoeg leesvoer!!!
We vinden jullie reacties allemaal erg leuk om te lezen. Blijf ze vooral sturen.

Besos Henk en Mieke

• 09 November 2011 - 20:58

Sjaak En Monique:

We komen net terug van moeder en zij bedankt jullie voor de verjaardagskus! Een lang verslag volgt nog en we hebben weer genoten van jullie avontuur op papier.
    Adios

• 09 November 2011 - 21:05

Mike En Daan:

Haha jullie lijken wel backpackers! Jullie maken een hoop mee en zijn nu al heel wat ervaringen rijker. Mooie verhalen weer. Skype me maar weer snel! Xxxxxx

• 09 November 2011 - 21:09

Daantje Kuip:

Heee schoonoudertjes,

Wat leuk zeg zo'n verhaal weer! We krijgen echt een indruk van hoe het er aan toe gaat. Ik zie het helemaal voor me. Leuk ook met die foto's erbij van de omgeving. Mooie bergen. Krijgt Henk op die andere foto spaanse les?

Wel grappig dat ze al in de gaten had dat jullie al wat geleerd hadden en de les opeens een stuk moeilijker was... Terug in de schoolbanken haha.

Hier gaat alles goed hoor! We zijn lekker aan het werk. Vrijdagavond ga ik weekendje weg met de meiden naar Zandfoort, dus dat wordt vast heel gezellig!

Liefs Daan

• 09 November 2011 - 21:33

Annette:

Hoi Henk en Mieke
    Jullie krijgen al een mooi kleurtje, het lijkt wel vakantie hahaha. Maar dat wordt vanaf volgende week wel anders zeker? Gelukkig dat jullie hoofdpijn over is. Wat een prachtige omgeving!! Die bergen!!! Schitterend. Ik vind het heerlijk om zo jullie verhalen te lezen en kijk al weer uit naar het volgende verslag.
    Het weer hier is nog steeds zacht voor de tijd van het jaar... lekker anti boeiend he? Maar zo hebben jullie ook wat te lezen :-D
    Besos (wat het ook betekenen mag) Annette xxx

• 09 November 2011 - 22:29

Tineke:

Blij te horen dat het zo goed met jullie gaat! En wat een leuke foto's! Morgen ga ik naar moe en zal ik haar even helpen met de pc zodat ze ook alles mee kan maken. En Annette, besos zijn kusjes!! Dikke kus van je ( schoon)zus xx Ben trots op jullie!!

• 09 November 2011 - 22:59

Els En Geer:

Hai Mieke en Henk nu maar even in het Nederlands want na een hele dag Spaanse les hebben jullie vast geen zin meer in een Spaans verhaaltje van een collega.
    Maar wat een ervaringen en wat een belevenissen schitterend hoor.
    Als ik dit allemaal lees denk ik zo Els op deze wijze kom jij misschien nog eens van je vliegangst af want dat wil ik ook!!! Zie je het voor je Miek E.T zonder makeup en zonder lippenstift dan kent niemand mij meer !! Maar ik vind het schitterend om zo mee te kunnen leven met jullie en wat een prachtige foto's, zo'n terras wil ik ook met het Chileense wijntje natuurlijk !!!

Mieke y Henk dinámica y buena suerte con tus clases de español y acostumbrarse a ella y un montón de saludos dulce de nuestro Geer y Els.
    Esperamos con interés su próxima experiencia.

Bye Bye.

Toch nog even he nu maar hopen dat jullie het al kunnen vertalen !!!!!
    Zo niet hoor ik het wel.
    Lieve groetje van ons Geer en Els.

• 10 November 2011 - 13:35

Carla Schaft:

Hoi Henk en Mieke, wat een mooie foto's!! en wat een leuke beschrijving van het leven daar.Kan ik me al wat voorstellen als wij dit ook gaan doen. Hier is het grijs en koud, echt al herfst, wel een ander beeld dan die foto's van jullie,
    Ik geniet zo van de vrijheid van het niet meer werken in het MCA!! liefs van Carla

• 10 November 2011 - 16:53

Ton:

Hoi Henk en Miek, Wat een verhalen en mooie foto's wat jullie nu al mee maken is zeer indrukwekkend.Succes verder.
    groetjes Ton p.s Henk even tussen de bedrijven door, we staan wel 11 punten voor op 020 !!!!

• 10 November 2011 - 18:49

Ramona:

Hola Henk & Mieke!!

Wat leuk om jullie zo te volgen! Door de foto's krijg je er ook nog een beeld bij, echt super. Zo te lezen en zien vermaken jullie je goed en zijn jullie lekker bezig met de Spaanse lessen. Voor je het weet spreek je alleen nog maar in die taal! ;)
    Om het Nederlands niet te verleren bestaat er gelukkig dit medium, haha...
    Ik blijf jullie volgen en wens jullie heel veel suc6 toe en geniet!!

Hasta la vista,
    lieve groeten,
    Ramona

ps: ik ga met Els morgen meteen voor een vliegticket kijken, dat snap je he?! ;)

• 11 November 2011 - 13:25

Tim En Anne:

Wat hebben jullie het toch heerlijk daar he. Jullie zijn echt een beetje onze idolen want als we dit zo zien, willen we dit ook maar al te graag doen. We zijn erg benieuwd naar jullie ontmoetingen met de kindjes, dat wordt vast ook weer fantastisch.

Dikke kus van Tim en Anne

• 11 November 2011 - 13:32

Ilse En Nel:

Hoi Lovertjes, wat super leuk om jullie zo te volgen wij lezen het met veel plezier!!! Maak er iets moois van en we wachten vol spanning op de volgende verhalen.
    Kuzz ons

• 11 November 2011 - 16:55

Nicolette:

Hoi,
    Ik geniet mee door jullie verhalen!
    Geniet!!

Joke:

Heel ,leuk om te lezen. Deze manier meteen op de hoogte van alles . Gr. joke

• 12 November 2011 - 22:08

Eef En Marijke:

Lieve Henk en Mieke blij dat jullie weer een reisverslag kunnen schrijven en dat het goed met jullie gaat,op de foto's te zien hebben jullie het erg naar de zin en wat maken jullie al veel mee het is zeker niet saai.het is wel prachtig daar en mooi dat uitzicht vanaf het terras.Leuk dat ze door had dat jullie al les hadden gehad dan doen jullie het toch goed.Hier gaat alles goed,wij kijken al weer uit naar het volgende verslag zo zijn jullie toch dichtbij.Liefs Eef En Marijke

• 13 November 2011 - 17:38

Vul Hier Je Naam In.:

Henk liefe y Mieke, amigable y tan cerca.Esta manana un jugoso caminar en la playa,deliciosa comida a Wonders.
    groetjes Ed xxxxx

• 14 November 2011 - 15:13

Dick En Gerie:

Wat geweldig wat jullie doen.
    We blijven jullie reisverslag volgen.
    Heel leuk om jullie belevenissen te volgen en naast al het werk geniet er vooral van.
    Groetjes Dick en Gerie

• 16 November 2011 - 20:43

Moe:

Wat een prachtige foto's

Dikke kus van moe

• 17 November 2011 - 19:34

Titia:

Hoi Mieke en Henk, ik geniet van de verhalen. Gelukkig gaat alles naar wens. Bij ons is het minder warm. Winterjas, handschoenen aan. Lekker bij de kachel en kaarsjes aan.Bijna geen bladeren meer aan de bomen.In Alkmaar is het allemaal rustig. Wordt nog volop tennis gespeeld op de dinsdag avond.Kijk weer uit naar een nieuw verhaal. Veel plezier, Hasta la vista. Titia

• 19 November 2011 - 21:15

Sylvia En Marisca:

hallo Mieke en Henk,
    Even een berichtje vanuit de schipperstraat in Alkmaar. Syl en ik hebben net gegeten en nu dus achter de computer om jullie belevenissen te lezen. Wat doen jullie mooie ervaringen op zeg!!! Geweldig.
    Voelen jullie je al een beetje klaar om aan het werk te gaan??? Beheersen jullie het spaans al zodanig dat je je verstaanbaar kunt maken en dat je de wereld om je heen ook een beetje begrijpt???
    Even iets nieuws uit Ollanda!! We hebben een hele nieuwe (ouwe) Sinterklaas!! De man doet het goed. Kennen ze deze bisschop daar ook??? Want het is daar toch erg katholiek??
    Pikant detail...de dag dat hij in Holland aankwam had hij z'n mijter achterstevoren op. De juwelen zaten op de achterkant. Heel twitterland in rep en roer. Ik denk dat de beste man zenuwachtig was en dus een druppeltje gedronken had waardoor de muts niet goed zat. Wel recht gelukkig!! haha!! Ik weet niet of jullie al in het grote boek van de beste man staan. Kunnen jullie je adres misschien even doorgeven dan geven wij dat door aan Sinterklaas. Als jullie dan zingen....wie weet!!!
    Verder gaat alles hier goed. Het is zacht, mooi rustig weer in Nederland, af en toe wat mist en oh ja, Louis van Gaal wordt de nieuwe trainer van Ajax!!! Cruiff in de stress en gaat ws. weg. De crisis duurt voort dus geniet maar lekker...hier mis je niks behalve misschien de kids (en ons).
    onwijs veel plezier en tot de volgende keer!!!!!
    groetjes, Sylvia en Marisca

• 20 November 2011 - 09:10

Joan En Henri:

lieve Mieke en Henk,
    Leuk om jullie enthousiaste verhalen te lezen,wij krijgen zo een goede indruk hoe het jullie vergaat daar!
    Geniet er maar lekker van,
    Groetjes uit een mistig Bilthoven.

• 24 November 2011 - 12:23

Nel Rus Lover:

Oh zo gaaf al die verhalen we genieten met jullie mee wil dolgraag over die markt lopen en die kleine schatjes opvreten jeetje wat een ervaring je komt erachter dat je maar weinig nodig hebt om gelukkig te zijn dikke kus ons

• 24 November 2011 - 13:16

Nel Rus Lover:

Ha ha iedere keer als ik ff wil reageren op jullie verslag dan valt internet uit of er komt iemand binnen, maar ga alsjeblieft door met de verhalen ik geniet vreselijk de foto,s zijn ook superleuk gieren dat henk daar als Elvis staat met zn gitaar en aan de bar,ja af en toe een biertje miek liever een wijntje,op het balkon lekker in de zon daar ben ik wel ff jaloers op want die mist hier is killing voor mijn gewrichten nou schatten ik stop en mis jullie heel erg.een kus en hug Nelly n de rest