Aangekomen in Huaraz
Door: henkenmiekenaarperu
Blijf op de hoogte en volg Henk en Mieke
04 November 2011 | Peru, Huaraz
Gister zijn we om 13.00 vertrokken uit Lima. We hebben een goed beeld van de stad gekregen in die paar dagen. De laatste avond hebben we de tourist uitgehangen en zijn we met een open bus door Lima gereden en hebben ook de fonteinen bezocht. Dat was heel mooi.We hebben veel gezien en keken er naar uit om richting Huaraz te reizen, vooral omdat Lima zo ontzettend druk en lawaaiig is. Huaraz is natuurlijk ook ons doel.We hadden een prachtige bus en zaten zeer comfortabel. Om Lima uit te komen heb je even tijd nodig. Wat een stad. Ongelooflijk veel armoede wat je ziet en dat gaat zeker een paar uur door voordat je de stad uit bent. Al die gekleurde bouwvallige huisjes van rieten matten, golfplaten en soms van steen. Je hart wordt er stil van. Laatst las ik een stukje over iemand die foto's maakte van, de opgehangen was van mensen,in allerlei culturen. Hij schreef "waar was hangt is hoop". En inderdaad tussen de grauwe bergen hangt overal kleurige was te drogen. Alle mensen zijn bezig. Het was overal heel druk op de weg. Er was een ongeluk gebeurd en er lag iemand onder een stuk karton. Dat zag er niet goed uit.
We reden nog een aantal uren met aan de ene kant de zee en aan de andere kant heel hoge rotsen, waarvan we eerst dachten dat het zand was. Daaarna reden we een heel stuk waar het heel groen was. Hier waren heel veel mensen op het land aan het werk.
We zien veel moeders met kindertjes langs de weg lopen en ook veel honden, kippen hanen en af en toe een paar koeien.
Toen reden we de echte bergen in waarop een prachtige avondzon scheen. Schitterend!!! Aan een stuk door reed onze chauffeur acht uur lang. Hij is maar 1 keer gestopt om een vest aan te trekken. Men heeft hier nog niet van rijtijdenbesluit gehoord. genomen.Ha Ha. Gelukkig reed hij wel goed want toen werd het donker. Wij deden maar een poging om te slapen zodat we niet zagen hoe het ging. We hebben onderweg veel water en cola gedronken en chocola gegeten om aan de hoogte te wennen.Chocola is niet zo moeilijk maar cola wel. Om ongeveer 21.00 uur kwamen we aan in Huaraz en werden heel hartelijk ontvangen door Ethel, onze lerares Spaans omdat leontine nog in Ecuador zit om haar visum te verlengen. We reden met de taxi naar de zeer sfeervolle hostal" Churup".We hebben een mooie kamer met balkon. Bij het uitpakken van de koffer zat mijn hele toilettas onder de Robijn vakantiewas gel.Even balen maar daarna lekker slapen.
Vanmorgen werden we wakker en de zon scheen. En toen konden we Huaraz pas echt zien. We hebben uitzicht op prachtige bergen met sneeuw op de toppen. We hebben allebei lichte hoofdpijn door de hoogte maar we hebben net bij het ontbijt, met schitterend uitzicht, al cocabladeren gekauwd. Als het hierbij blijft dan valt het wel mee.
Vanmiddag gaat Ethel ons Huaraz laten zien en maandag beginnen we met Spaanse les. We gaan nu lekker lezen op het dakterras wat helemaal in de zon ligt met uitzicht op de bergen. Tot zover!!
Besos Henk en Mieke
Besos Henk en Mieke
04 November 2011 - 15:51
Tineke:
tjee...wat een indrukken allemaal! Nederland zal nu wel ver weg lijken? Zo te lezen hebben jullie nu toch wel een beetje een vakantie gevoel! Dat is goed, even wennen aan de hoogte en uitgerust aan de lessen beginnen! Leuk verhaal hoor! muchos besos Tineke xx -
04 November 2011 - 18:45
Corinne:
Tsonge, lekker veel lezen voor ons, wat een indrukken doen jullie op. Geef mij ook zo'n dakterras. Geniet ervan, maandag succes met de spaanse les en ik kijk alweer uit naar het volgende epos.
ps wij hadden vandaag ook prachtig weer hoor. 17 graden en blauwe lucht.
Liefs Ton en Corinne. -
04 November 2011 - 19:19
José:
Hallo hallo,nu dus eindelijk op de plek waar t allemaal moet gebeuren??En ook al aan de coca??Ik dacht altijd dat dat n soort van drugs was maar begrijp nu dat t dus vooral tegen de hoogteziekte werkt...Weer wat geleerd.Geniet nog ff van de zon en dakterras want maandag gaat t echt beginnen. liefs,José -
04 November 2011 - 22:06
Els En Geer:
Hallo vakantiegangers, werkers of hoe moet ik jullie nu noemen maar wat een ervaringen. Ik moet natuurlijk niet aan die bus denken ik ben in de auto al bang !! Maar een leuke mail en we leven mee we kijken al weer naar de nieuwe mail uit.
saludos dulce de nuestro Geer y Els,
dit hoef ik voor jullie niet meer te vertalen he (ha, ha).
Mijn Engels is niets maar mijn spaans vordert aardig, doei, doei
05 November 2011 - 07:11
Ed:
Hallo Henk & Mieke, spannend en leuk om te volgen, kunnen jullie even doorgeven waar jullie precies zitten , straatnaam enz. via google earth krijg je een mooi beeld waar jullie zijn , misschien zien we jullie lopen, of op een terrasje zitten,gaat het voor jullie op ook zo snel alweer een week terug schiphol. xxxx -
05 November 2011 - 09:52
Lia:
Hoi MIeke en Henk,
Wat een fantastisch avontuur. Het gaat nu echt beginnnen. Hopelijk krijgen we veel te lezen over jullie bezigheden in Huaraz. Veel succes daar en hopelijk niet teveel last van hoogteziekte.
05 November 2011 - 15:42
Carla Schaft:
Oh Henk en Mieke, als ik dit lees krijg ik meteen al zin om jullie achter na te gaan, wat een ervaring zoveel te zien.
ben ook even op zoek gegaan naar de werking van cocabladeren!! lieve groetjes van Gerard en Carla -
05 November 2011 - 16:42
Moe:
Lieve Mieke en Henk
Wat leuk dat we zo wat van jullie
alles kunnen horen en zien daar
ben ik heel blij mee.
dikke kus van Moe
05 November 2011 - 23:12
Els En Geer:
Mieke sin su lápiz labial y su precioso collar que están muy bien en la foto junto con la audiencia Henk deprimente imagen impresionante de las villas de lujo.
Un cordial saludo de nuestra parte que Geer y Els -
05 November 2011 - 23:21
Els En Geer:
Ha, ha denk ik aardig in het Spaans te kunnen mailen maar heb ik toch aardig wat foutjes gemaakt zie ik nu maar Mieke zonder lippenstift en zonder je dierbare ketting sta je heel goed op de foto samen met Henk en wat een villa's in Huaraz !!!
saludos dulce de nuestro Geer y Els, -
06 November 2011 - 09:31
Jane En Ron:
Niet verkeerd Hostal Cherup :) Wat een pr8ig uitzicht. Je zou bijna de Spaanse taal tot in perfectie willen aanleren hier. Succes ermee, en we verheugen ons alweer op het volgende verslag! X -
07 November 2011 - 10:28
Jaap En Cobie:
Lieve Henk en Mieke,fijn om jullie reisverslag te kunnen lezen,wat een avonturen allemaal. Wie had dat nu van jullie verwacht aan de drugs??? Veel studie plezier wensen we jullie toe!! Tot schrijfs. -
07 November 2011 - 13:47
Sylvia Spiekermann:
Lieve Mieke en Henk,
leuk om jullie zo te volgen!
Goed je best doen op school, he?!
Weten jullie nog hoe het moet?
Liefs uit een nu even koud Alkmaar.
XX -
07 November 2011 - 13:51
Yvonne L.:
Hoi Lieve Mieke en Henk,
Wat een mooi reisverslag dat ook nog zeer schoon is door de Robijn (van deze beer ben ik ook fan).
Veel succes vandaag met de eerste Spaanse les. Geniet en maak veel plezier. Groeten en liefs van Yvonne Langkemper. -
07 November 2011 - 19:33
Christa (rontgen):
hoi Mieke en Henk,
wat leuk dit allemaal te lezen. Wat een heerlijke chaos in zo'n land he!
Schitterend zo te reizen! Ik wens jullie nog veel succes daar. Ik blijf jullie volgen, super zo'n verslag met foto's. -
07 November 2011 - 20:00
Jos En Erna:
wat een avontuur weer. En tja tamelijk dubieus hoor die cocabladren, hoogteziekte?????? Prachtige fotos, Heel veel mooie dingen verder. En we lezen volgend verslag weer met veel plezier.
groetjes uit een grijs Alkmaar -
08 November 2011 - 15:19
Daantje Kuip:
Hee lieve Henk en Miek,
We kunnen alle nieuwe foto's zien hoor. Wat leuk om te zien waar jullie verblijven. Gezellig hostel zo te zien. Hoe was de Spaanse les?
Ik mail nog wel even langer! Hier gaat het goed, vanavond ouderavond en Mike is aan het werk.
Zet hem op met z'n tweetjes! Liefs Daan -
11 November 2011 - 15:37
Lia En Cees:
Henk en Mieke,
Jullie genieten dat is wel duidelijk, jaloers op dat mooie uitzicht en in de ZON. Volgens mij gaat dat Spaans wel lukken, goed zo aan het werk met die taal, niet te makkelijk dat mag ik wel.
Mooie foto's. We volgen jullie en proberen regelmatig een berichtje erin te zetten Lia en Cees. -
13 November 2011 - 18:06
De Boekelaartjes:
Hallo Mieke en Henk, genieten van de wederwaardigheden en de foto's. Wat een belevenis. Hier is het overdag mooi weer maar 'savonds hardstikke koud. 't Gaat niet zo goed. We zijn nieuwsgierig voor de volgende week. Dan is het werken geblazen. Maar taalkundig zijn jullie nu aardig overlegt. Je kan alle kanten heen. .wat zullen jullie veel te vertellen hebben als je terug bent. Zaaltje huren. Lieve groeten van ons. Nico en Janny Boekerlaar.